"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на золото зростають за рахунок ослаблення долара

П'ятниця, 3 липня 2015, 15:35

Ціни на золото зростають з мінімуму 3,5 місяців за рахунок ослаблення долара після виходу звіту про зайнятість у США.

Про це пише Рейтер.

Золото торгувалося по 1.168,41 долара за тройську унцію в порівнянні з 1.165,75 долара при закритті торгів у четвер, а ф'ючерси в США з поставкою в серпні подорожчали на 4,1 долара до 1.167,6 долара за унцію.

У четвер спотова ціна знизилася до мінімальної позначки з середини березня, тому що інвестори очікували значного зростання числа робочих місць в США.

Реклама:

Проте дані не виправдали очікувань: число робочих місць, згідно з офіційною статистикою, в червні зросло на 223.000 при прогнозі підвищення на 230.000. Офіційні дані про зайнятість у квітні і травні були знижені.

"Судячи з падіння золота напередодні вчорашньої статистики США, ринок явно схильний до зниження", - сказав аналітик Julius Baer Карстен Менкен.

За тиждень спотова ціна знизиться приблизно на 0,5% після 2% спаду попереднього тижня. Золото, що вважається низькоризикованим активом, слабо відреагувало на боргову кризу Греції.

У неділю в Греції відбудеться референдум, присвячений умовам продовження кредитування. Прем'єр-міністр Алексіс Ципрас закликає греків відмовитися від пропонованих кредиторами умов надання фінансової допомоги і сподівається домовитися з кредиторами в понеділок.

"Ринок золота досить байдужий до подій в Греції, але я думаю, що негативний результат голосування викличе підвищення", - сказав Менкен.

Срібло торгувалося по 15,64 долара за унцію в порівнянні з 15,69 долара до закриття торгів у четвер, платина коштувала 1.079,74 долара проти 1.080,95 долара, і паладій - 687,55 долара проти 692,25 долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: