"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українці почали більше економити

П'ятниця, 3 липня 2015, 13:35

За 1 квартал 2015 року, 65% українців у містах вважають, що їх матеріальний стан погіршився за останній рік.

Про це йдеться в даних дослідження компанії TNS MMI.

Як повідомляється, у своїх прогнозах на майбутнє громадяни України також не оптимістичні: 55% вважають, що в найближчому році матеріальний стан їх сім'ї погіршиться, 47% стверджують, що наступні 12 місяців для економіки країни будуть поганими, а 52% вважають, що не тільки рік буде несприятливим, а й найближчі 5 років.

Якщо порівняти березня 2014 і березень 2015 року, то українці стали економити буквально на всьому: починаючи від відпустки і закінчуючи продуктами харчування.

Реклама:

Як би там не було комунальні послуги/оренда житла, ліки і їжа поки залишаються статтями витрат, на яких економлять найменше.

Так, у порівнянні з минулим березнем, на 11% збільшилася кількість респондентів, що намагаються завжди економити на витратах, пов'язаних з відпуском і подорожами; на другому місці - витрати на транспортні витрати, в тому числі і на обслуговування авто, - на 9% більше стали економити саме на цій статті свого бюджету.

В цілому, 64% опитаних впевнені, що зараз поганий час для великих покупок для дому, а 57% що час також не підходящий для того, щоб робити заощадження.

 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: