Яресько просить Раду якнайшвидше скасувати дотування комуналки

П'ятниця, 3 липня 2015, 12:43

Україна досі не отримала від Світового банку 1,3 млрд дол, бо депутати не ухвалили двох потрібних для надання фінансової допомоги законопроектів.

 Про це заявила міністр фінансів України Наталія Яресько під час традиційної години запитань до Уряду в п'ятницю, повідомляє "Укрінформ".

"Якщо ви хочете, щоб Світовий банк з нами працював і дав нам додаткові кредити і можливості - то ми маємо закінчити ту роботу, яку ми розпочали. Ми зараз не можемо отримати за однією програмою 800 млн доларів, за другою - 500 млн", - сказала міністр.

Вона пояснила, що надходження в Україну 1,3 млрд дол. затримується, бо Верховна Рада не ухвалила двох законопроектів - №2029а та №2966. "Якщо ми будемо продовжувати такий підхід, буде менше і менше (кредитів - ред.)", - заявила міністр.

Реклама:

Нагадаємо, законопроект "Про внесення змін до деяких законів України у сфері комунальних послуг" (№2029а) передбачає повну відмову від дотування з бюджету тарифів на житлово-комунальні послуги.

Проектом закону №2966 пропонується визначити порядок формування, правовий статус та організацію діяльності Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, межі її компетенції та повноваження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!