"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта дешевшає на даних із США

П'ятниця, 3 липня 2015, 09:18

Світові ціни на нафту знижуються в п'ятницю на тлі статистики щодо кількості бурових установок в США, яка збільшує побоювання щодо надлишку пропозиції "чорного золота".

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 07.14 за московським часом вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent знижувалася на 0,14% - до 61,98 долара за барель, серпневих ф'ючерсів WTI - на 0,4% - до 56,7 долара за барель.

У четвер американська нафтогазосервісна компанія Baker Hughes опублікувала тижневі дані по числу бурових установок в США.

Реклама:

Загальна кількість установок зросла на три одиниці, або на 0,34%, і становила 862 одиниці. При цьому бурових установок, зайнятих у видобутку нафти, стало більше на 12 одиниць - 640 (плюс 1,91%).

"Негатив виходить від даних по збільшенню числа бурових установок (на 12 до 640) після того, як їх число знижувалося протягом 6 місяців", - наводить агентство Рейтер думку аналітиків банку ANZ.

Крім того, на настрої інвесторів в п'ятницю впливає з'явилася інформація про те, що регулятор Китаю почав розслідування підозр у маніпулюванні ринковими котируваннями на біржах КНР після того, як вони просіли на 20% з середини червня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!