МВС розслідує розкрадання мільярда гривень з Запоріжжяобленерго

Середа, 29 липня 2015, 17:16

Міністерство внутрішніх справ відкрило кримінальне провадження за фактом розкрадання 950 млн гривень службовими особами енергопостачальної компанії Запоріжжяобленерго, 60,2% якої належить державі.

Про це йдеться в ряді судових рішень, оприлюднених в єдиному реєстрі судових рішень, передає "ЛігаБізнесІнформ".

"У ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи Запоріжжяобленерго, зловживаючи своїм службовим становищем, привласнили грошові кошти в сумі близько 950 млн гривень", - йдеться у визначенні Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя.

Як свідок був допитаний в.о. глави компанії Віталій Цадо, призначений зборами акціонерів компанії 21 квітня, який так і не зміг приступити до обов'язків.

Реклама:

В даний момент в Запоріжжяобленерго, згідно з даними реєстру юридичних осіб, числяться два керівника: Цадо як виконувач обов'язків голови компанії, і Ігор Корніленко як підписант.

Слідством встановлено, що з метою заволодіння коштами Запоріжжяобленерго, між посадовими особами підприємства, Запорізький титаномагнієвий комбінат і Холдинговою компанією Енергомережа був укладений договір про відступлення права вимоги від 12 лютого, який дозволив Енергомережі стягнути на свою користь борг ЗТМК перед обленерго в розмірі 42,4 млн гривень.

"Надалі частина коштів була присвоєна невстановленими особами, шляхом перерахування їх на розрахункові рахунки ХК Енергомережа, а борг Запоріжжяобленерго в даний час не повернуто", - йдеться в матеріалах справи.

Нагадаємо, 21 квітня на зборах акціонерів компанії Фонд державного майна вирішив змінити главу компанії Ігоря Корніленкова, близького до братів Ігоря і Григорія Суркісів.

Замість нього призначили Віталія Цадо, який у 2008-2009 роках очолював Луганське енергетичне об'єднання Костянтина Григоришина.

Цадо так і не потрапив на робоче місце. Він організував альтернативний офіс Запоріжжяобленерго в окремому приміщенні, а також альтернативний сайт компанії. Печатка і право підпису знаходиться у Корніленкова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: