"Укрзалізничпостач" оскаржить рішення суду про заборону закупівлі палива у "ОККО"

Середа, 29 липня 2015, 16:31

ДП "Укрзалізничпостач" оскаржує рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, яким 24 липня підприємству було заборонено закуповувати дизпаливо за діючим контрактом з "ОККО-Бізнес Контракт".

Про це йдеться у прес-релізі "Укрзалізниці".

У компанії відзначили, що ця заборона призведе до зупинки українських залізниць за 13 днів.

"Підставою стала скарга одного з учасників торгів, а саме  ТОВ "Дайджест Груп", що звернулося з позовом до суду і клопотанням про його забезпечення", - йдеться у прес-релізі.

Реклама:

Згідно з повідомленням, 27 липня ДП "Укрзалізничпостач" подало апеляційну скаргу на зазначену ухвалу. А 29 липня також звернулося до судді Окружного адміністративного суду м. Києва, який виніс дану ухвалу, з клопотанням про скасування заходів забезпечення позову.

Відповідно до вимог Кодексу адміністративного судочинства України на розгляд даного клопотання встановлено 1 робочий день від дати його отримання суддею.

Підприємство вважає, що вирішуючи питання про забезпечення позову, суд в особі судді Шулежка В.П. мав брати до уваги інтереси не тільки позивача, а й інших осіб, права яких можуть бути порушені.

В тому числі, державного перевізника, усіх його партнерів та пасажирів, які постраждають у разі зупинки залізниць через відсутність дизпалива.

"Укрзалізниця" просить громадськість звернути увагу на факти, які говорять про недотримання процедури повідомлення про розгляд справи, а також про вихід суду за межі позовних вимог.

Зокрема, у компанії зазначили, що ДП "Укрзалізничпостач" не мало можливості донести свою позицію до суду, адже виклик на засідання суду, на якому було заблоковане постачання дизпалива, та копія адмінпозову, надійшли лише 28 липня, тобто через 4 дні після розгляду клопотання.

При цьому суд знайшов можливість оперативно повідомити державне підприємство про вже винесену ухвалу - копія документу надійшла факсом у день розгляду клопотання - 24 липня.

"Із сімох учасників торгів про судове засідання знали лише двоє - сам скаржник і ТОВ "Вог Аеро Джет", що підтримав його клопотання", - повідомляє компанія.

"Хоча ТОВ "Дайджест Груп" брала участь у процедурі закупівель всього по двох лотах з десяти, суд заборонив закупівлю продукції по усіх 10 лотах. Суд не зважив на наслідки такого рішення, діючи в інтересах учасника, який під час проведення конкурсних торгів не надав усіх належно оформлених документів, деякі навіть були відсутні", - йдеться у прес-релізі.

ДП "Укрзалізничпостач" сподівається, що вже в апеляційному порядку суд врахує всі обставини і не сприятиме спробам зупинити роботу залізниць задля задоволення інтересів окремих компаній.

Як наголошується, нині через дію Ухвали суду не можливо здійснювати закупівлю дизельного палива за підсумками конкурсних торгів, переможцем у яких визнано ПП "ОККО-Бізнес Контракт".

Також зазначається, що ухвала суду  блокує процес постачання дизпалива у той час, коли підстав для його збоїв у залізничній галузі не було.

"Відповідно до укладеної угоди ПП "ОККО-Бізнес Контракт" виконував свої зобов’язання за найнижчою ціною із запропонованих конкурсних пропозицій і останнім часом навіть додатково була надана знижка, ціна зменшилася до 18,699 тисяч за 1 тонну", - повідомляє компанія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: