Німеччина виділить мільйон євро для переселенців з Донбасу

Середа, 29 липня 2015, 15:34

Федеральний уряд Німеччини підтримає проект Міжнародної організації з міграції (МОМ) "усебічна стабілізаційна підтримка для внутрішньо переміщених осіб і постраждалого населення в Україні" і виділить 1 млн євро.

Про це пише Інтерфакс-Україна.

Як зазначається,  мета цього проекту - для забезпечення гідних умов проживання виділити внутрішньо переміщеним особам зі Східної України готівкові трансферти через державний банк Укрексімбанк.

Цю допомогу до кінця поточного року отримають 6500 людей у дев’яти областях України - Вінницькій, Черкаській, Житомирській, Полтавській, Сумській, Чернігівській, Одеській, Миколаївській і Херсонській.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що МОМ за сприяння донорів розширює програми грошової допомоги для підтримки найуразливіших вимушених переселенців в Україні.

"У липні МОМ розпочала другий раунд багатоцільових виплат на підтримку переселенців у Харківській області. Це стало можливим завдяки додатковому 1 млн євро, наданому Європейським союзом через департамент Європейської комісії з гуманітарної допомоги та громадянського захисту (ECHO), та 400 тис. євро співфінансування від уряду Норвегії", - повідомляло представництво МОМ в Україні. Загалом грошову допомогу отримають 9,5 тис. людей.

Крім того, МОМ зможе допомогти ще 6,5 тис. уразливих вимушених переселенців, що перебувають у Вінницькій, Полтавській, Сумській, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Черкаській, Чернігівській і Житомирській областях.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: