МЕРТ обіцяє за місяць підготувати звіт про вплив імпортного збору на економіку

Середа, 29 липня 2015, 15:14

Протягом наступного місяця Міністерство економічного розвитку та торгівлі проаналізує дані щодо впливу додаткового імпортного збору на економіку України та передасть їх на розгляд уряду.

Про це заявив міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус, передає прес-служба відомства.

Він зазначив, що введення додаткового імпортного збору було необхідним для подолання цілої низки накопичених макроекономічних дисбалансів, разом із іншими заходами, до яких вдався уряд та Національний банк України.

"Дані заходи є нагальними, тимчасовими та спрямовані виключно на досягнення макроекономічної стабілізації та боротьбу з панічними настроями на валютному ринку, хоча вони й можуть завдавати негативного впливу на торгівлю та інвестиційну привабливість країни", - сказав Абромавичус.

Реклама:

"У випадку, коли аналітичні дані свідчитимуть про стабілізацію та про те, що переваги від такого заходу не виправдовують себе, Мінекономрозвитку пропонуватиме скасування тимчасового імпортного збору раніше обумовленого терміну", - запевнив міністр.

За його словами, для прийняття такого рішення необхідно провести консультації з усіма залученими сторонами, включно з міжнародними партнерами та МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!