Ціни на нафту продовжують падіння

Середа, 29 липня 2015, 09:02

Світові ціни на нафту демонструють негативну динаміку в середу на очікуваннях інвесторами підсумків засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США, а також статистики щодо комерційних запасів нафти в країні.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 7.35 за московським часом вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent опускалася на 0,36% - до 53,11 долара за барель.

Ціна вересневих ф'ючерсів на нафту WTI знижувалася на 0,4% - до 47,79 долара за барель.

Реклама:

У вівторок розпочалося дводенне засідання ФРС США, на якому буде ухвалено рішення по базовій ставці.

Деякі аналітики очікують сигналів того, що базова ставка буде підвищена в вересні, в той час як інші вважають, що уповільнення економічного зростання Китаю і слабкі ціни на сировинні товари змусять регулятора відкласти підвищення ставки до наступного року.

Підвищення ставки стимулюватиме долар до зростання, що призведе до подорожчання нафти для держателів валют. В результаті постраждає попит, а ціни на нафту будуть знижуватися, відзначає агентство Франс Прес.

"Інвестори звернуть пильну увагу на текст заяви ФРС в пошуках будь-якого підтвердження або інформації про терміни першого підвищення ставки", - наводить агентство думку експертів сінгапурського банку United Overseas Bank.

У середу управління енергетичної інформації (EIA) Міненерго США опублікує дані про запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 24 липня.

Аналітики очікують, що комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) скоротилися на 0,333 мільйона барелів, до 463,6 мільйона барелів. Тижнем раніше показник становив  463,9 мільйона барелів, збільшившись на 2,5 мільйона барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!