Volkswagen обігнав Toyota і став найбільшим у світі автовиробником

Вівторок, 28 липня 2015, 14:21

Volkswagen відібрав у Toyota звання найбільшого світового автовиробника за підсумками першого півріччя, здійснивши свою давню мрію на три роки раніше плану.

Про це пише Рейтер.

Найбільший японський автоконцерн повідомив у четвер, що продав 5,02 мільйона автомобілів в січні-червні. Це на 1,5% нижче торішнього рівня і менше 5,4 мільйона, поставлених за цей період VW.

Toyota повідомила, що на продажі за підсумками шести місяців вплинуло уповільнення на ринках, що розвиваються і збільшення податків на мінікари в Японії.

Реклама:

Німецький концерн Volkswagen розширював масштаби діяльності за ті вісім років, що ним керує Мартін Вінтеркорн, за рахунок нових брендів і заводів і бурхливого зростання в Китаї.

Продажі автомобілів групи VW, включаючи преміальні марки Audi і Porsche, збільшилися більш ніж удвічі і перевищили 10 мільйонів штук минулого року, при цьому прибуток зріс майже втричі до 12,7 мільярда євро.

"VW перехопив корону за кількістю продажів в непростий час, коли основні авторинки переживають спад", - сказав Штефан Братцель, голова аналітичного центру Center of Automotive Management.

"Їм доведеться встояти в умовах спаду в Китаї, якщо вони хочуть зберегти верхній рядок", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!