Мінфін хоче знизити з жовтня ренту на видобуток газу і нафти до 14-29%

Понеділок, 27 липня 2015, 13:36

Міністерство фінансів України пропонує знизити ставки рентної плати для видобувних компаній з 55% до 29% і з 28% до 14% - залежно від глибини буріння.

Про це повідомила в ході колегії в Міністерстві фінансів очільниця міністерства Наталя Яресько, пише "УНІАН".

"Ми пропонуємо знизити рентні ставки вже з 1 жовтня поточного року – з моменту набуття чинності новим законодавством про ринок газу", - сказала Яресько.

Як повідомлялося, Мінфін пропонує дворазове зниження податкового навантаження для діючих інвестпроектів з газовидобування

Реклама:

Як зазначається, через подальше утримання високих рентних ставок, в Україні відбуватиметься неухильне зниження інвестицій у видобуток газу, а відтак - скорочуватиметься і сам видобуток.

"Перші результати цієї тенденції ми спостерігаємо вже в поточному році. За прогнозами, власний видобуток газу в Україні в 2015 році зменшиться до 2,5 млрд куб м, в той час як ще у 2014 році він становив 3,5 млрд куб м. У 2020 році, за збереження нинішніх тенденцій, власний видобуток газу знизиться до 1,3 млрд куб м. Це, в свою чергу, призведе до суттєвого зниження надходжень до бюджету від рентних платежів", - зазначили у міністерстві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: