"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ризик введення Україною мораторію на зовнішні виплати зберігається - Moody's

Понеділок, 27 липня 2015, 12:09

Виплата Україною процентного доходу за єврооблігаціями з погашенням у липні 2017 не усуває ризик введення країною мораторію на наступні зовнішні виплати.

Про це повідомляється в огляді міжнародного рейтингового агентства Moody's Investors Service, передає "Інтерфакс-Україна".

Аналітики Moody's, зокрема, вважають, що зазначена виплата була здійснена щоб уникнути зриву переговорного процесу з приватними кредиторами, який до теперішнього часу мав певний прогрес.

З цієї ж причини уряд України, швидше за все, 23 серпня виплатить 60 млн доларів процентного доходу за єврооблігаціями на 1,5 млрд доларів з погашенням у 2021 році.

Реклама:

Разом з тим реальна загроза введення мораторію наступить у вересні, коли МВФ та інші міжнародні кредитори України вимагатимуть від її уряду конкретної угоди з приватними кредиторами.

"Ми очікуємо, що Україна утримається від погашення 23 вересня єврооблігацій на 500 млн доларів, емітованих в 2010 році, якщо уряду України до завершення чергового квартального перегляду програми співпраці з МВФ не вдасться досягти угоди з приватними кредиторами", - повідомляється в документі.

Як повідомлялося, реструктуризація боргів України є частиною програми міжнародної допомоги Україні, проте переговори з кредиторами топчуться на місці з березня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!