"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ хоче посилити обмеження на розрахунки готівкою до 50 тисяч

Понеділок, 27 липня 2015, 11:34

Національний банк має намір знизити граничну суму готівкових розрахунків між фізичними особами до 50 тисяч гривень з 150 тисяч гривень

Про це йдеться у повідомленні регулятора з посиланням на проект постанови.

"Потреба в забезпеченні стабільних надходжень готівки у банківську систему та прискоренні її обігу, звуженні сфери використання готівки та прискоренні розвитку безготівкового сегмента спонукали прийняти рішення про встановлення граничної суми готівкових розрахунків за участю фізичних осіб в розмірі 50 тисяч грн", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в НБУ зазначають, що безготівкові розрахунки можуть і далі здійснюватися без будь-яких обмежень, і при цьому банки зобов'язані забезпечити безготівкові перерахування на вимогу клієнтів у повному обсязі.

Реклама:

"Невід’ємною частиною процесу реформування фінсектору держави є реформування та розвиток платіжної системи країни. Першочерговим завданням на цьому шляху є розвиток системи безготівкових розрахунків та зниження частки готівкових розрахунків. Вирішення цього завдання наблизить Україну до європейських стандартів життя, прискорить зниження масштабів тіньової економіки, сприятиме забезпеченню стабільної роботи банківської системи", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!