"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Ахметова знову заявили про обстріл Авдіївського коксохіму

Понеділок, 27 липня 2015, 09:16

Група "Метінвест" заявляє про обстріл Авдіївського коксохімічного заводу (Донецька область) в ніч на понеділок, 27 липня.

Про це йдеться в повідомленні групи, пишуть "Українські новини".

"Сьогодні вночі, 27 липня, обстрілу піддався Авдіївський коксохімічний завод групи " Метінвест". Пошкоджено основне обладнання підприємства. Жертв серед співробітників немає. Десятки снарядів розірвалися по всій території заводу. Пошкоджений і зупинений вуглепідготовчий цех №1, а також цех сіркоочищення №1. Істотної шкоди завдано залізничному цеху підприємства", - йдеться в повідомленні "Метінвесту".

Осколками було пошкоджено газопровід другий коксової батареї, що призвело до загоряння газу.

Реклама:

До ранку заводчанам спільно з працівниками Управління Державної служби надзвичайних ситуацій вдалося локалізувати і погасити вогонь.

На даний момент призупинена видача коксу на двох батареях коксового цеху №1. Працівники заводу усувають наслідки обстрілу.

Нагадаємо, коксохім Ахметова, незважаючи на обстріли, заробив майже 240 мільйонів за чотири місяці.

Як повідомлялося, 2014 Авдіївський коксохімічний завод, згідно з міжнародними стандартами фінансової звітності, закінчив зі збитком 791,965 млн гривень.

Як відомо, він входить до складу групи "Метінвест" Ріната Ахметова, основними акціонерами якої є група SCM (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" Вадима Новинського (23,76%)

Як повідомлялося, АКХЗ піддається інтенсивному обстрілу з липня 2014 року. За цей час на території підприємства розірвалося більше 300 снарядів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!