"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У РФ посилять контроль за вивезенням капіталу за кордон

Неділя, 26 липня 2015, 16:23

Міжнародна Група розробки фінзаходів боротьби з відмиванням грошей рекомендувала 35 державам, включаючи РФ, припиняти в аеропортах незаконне перевезення готівки за кордон з метою запобігання можливого фінансування "Ісламської держави".

Про це пишуть "Известия" з посиланням на заступника директора Росфінмоніторингу Павла Ливадного.

Левадний розповів виданню, що митники активізують роботу із затримання авіапасажирів і конфіскації у них коштів, які могли б піти на спонсорування тероризму.

Зокрема, якщо сума, яку вивозитимуть за кордон  буде перевищувати 10 тис доларів, на митному контролі підозрювані повинні будуть заповнити декларацію.

Реклама:

Крім того, митники одразу будуть направляти в поліцію і РФМ запити на перевірку достовірності відомостей, зазначеної фізособою в декларації (джерело і мета вивезення коштів особою, за якою надійшла наводка), а також ставити питання дозволу на виїзд його за кордон.

Необхідно припинити схему, за якою початківці бойовики незаконно перевозять готівку за кордон, а звідти - на території бойовиків, у тому числі ІГІЛ.

Невиконання рекомендацій FATF може стати причиною включення країни в так званий чорний список, що фактично означає для неї фінансову ізоляцію - банки інших країн-учасниць не обслуговують резидентів (громадян і компаній) з чорного списку", - пояснив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!