"Нібулон" Вадатурського став лідером з експорту пшениці та соняшнику

Неділя, 26 липня 2015, 14:59

За результатами 2014-2015 маркетингового року групою компаній "Ныбулон" було оброблено та відвантажено на експорт понад 4,2 млн тонн зернових та олійних культур.

Про це йдеться у рейтингу провідних компаній вітчизняного зернового ринку, який підготувала "АПК-Інформ Медіа-Груп".

Так, згідно із даними, більш ніж 1,1 млн тонн було оброблено (перевантажено) на зовнішньому рейді морського порту Миколаїв.

"Для транспортування цього об’єму до закордонних портів призначення було залучено 113 вантажних суден закордонного плавання, при цьому середній розмір суднової партії становив 31,2 тисяч тонн", - йдеться у повідомленні.

Реклама:
 

Крім того, за результатами роботи головного експортного термінала "Нібулону" у Миколаєві у 2014 календарному році, останній за показником вантажообігу увійшов до трійки найпотужніших стивідорних компаній України, поступившись лише групі компаній "ТІС" (м. Южне) та ТОВ "Бруклін-Київ" (м. Одеса).

Таким чином, компанія обійшла інших 34 конкурентів та продемонструвала один з найвищих коефіцієнтів оборотності ємностей одноразового зберігання – 30 обертів за рік.

 

За даними ТОВ "АПК-Інформ Медіа-Груп", у 2014-2015 році "Нібулон" залишив за собою лідерство в експорті пшениці, забезпечивши 10,5 % від загальноукраїнського експорту.

"У 2014-2015 році підприємство залишило за собою лідерство в експорті сорго та соняшнику, забезпечивши відповідно 46,2 % та 36,3 % від загальноукраїнського експорту", - йдеться у повідомленні.

За даними рейтингу, серед експортерів кукурудзи "Нібулон" з часткою 6,5% посіло 2 місце.

Як зазначається, потужний результат ТОВ СП "Нібулон" продемонструвало й у експорті ріпаку, забезпечивши майже 12 % від загальнодержавного обсягу.

Що стосується ячменю, підприємство забезпечило собі третю сходинку у рейтингу експортерів. Результат - 10 %.

 

Крім того, 2014-2015 рік компанія зберегла традиційні напрямки експортних поставок - це країни Близького сходу (29 %), країни Європи (18,6 %) та Африки (41 %). Варто відмітити, що експортна діяльність "Нібулону" орієнтована на розширення ринків збуту.

У всіх відношеннях новими напрямками у 2014/15 МР для компанії стали Китай - 2,8 %, Таїланд - 1,2 % та Мексика - 1,05 %.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: