Іллічівський порт купив шини на 23 мільйони по таємним цінам

Неділя, 26 липня 2015, 11:44

ДП "Іллічівський морський торговельний порт" за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Верхньодніпропетровський Агропостач" на постачання 2 тисяч шин різних найменувань на 22,57 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Віснику державних закупівель".

Всупереч вимогам нормативних документів порт не оприлюднив ціну за кожен з видів придбаних шин, що унеможливлює порівняння тендерних цін з ринковими.

Відомо, що київське ТОВ "Інтершина УА" подавало заявку на тендер вартістю 12,33 млн грн.. Однак вдвічі дешевшу від переможця пропозицію було відхилено через не надано підтвердження, що запропонований еквівалент товару відповідає вимогам замовника. Водночас порт не повідомив, які саме еквіваленти бажаних шин викликали підозру щодо їх невідповідності.

Реклама:

Відтак тендер порту з Одеської області розіграли дві дніпропетровські фірми.

Основним ласником ТОВ "Верхньодніпропетровський Агропостач" є Юрій Ніколаєв. Він є бізнес-партнером депутата Верхньодніпровської міськради Тіграна Атояна (Партія регіонів).

Засновником єдиного конкурента ТОВ "Торговий дім "Укршляхсервіс" є Олександр Довголюк. Ця фірма створена у квітні 2015 року – лише за місяць до оголошення тендеру. При цьому учасники тендеру для підтвердження досвіду мали надати відгуки або копії договорів щодо виконання аналогічних договорів з іншими замовниками.

Нагадаємо, 23 липня Мінінфраструктури підтвердило відсторонення директора Іллічівського морпорту Юрія Крука, про яке заявив одеський губернатор Міхеіл Саакашвілі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: