Промислове виробництво на Закарпатті впало майже на 16% - Москаль

Субота, 25 липня 2015, 17:32

Промислове виробництво в краї впало й становить 84,3% до аналогічного періоду минулого року.

Про це на своєму сайті повідомив новий очільник Закарпатської ОДА Генадій Москаль.

За його словами, переробна промисловість впала до 81,8%.

"Обсяги будівельних робіт становлять 88,4% до торішніх. При тому дуже дивним виглядає різке зменшення будівництва житла, в тому числі індивідуального, що для Закарпаття нетипово - 77,7% до рівня 2014", - пише Москаль.

Реклама:

Крім того, він зазначив, що упав порівняно з минулим роком і експорт - до 81%, імпорт - до 60,2%, а оборот роздрібної торгівлі знизився до 81,3%.

"З 2005 року в області не було реалізовано жодного серйозного інвестиційного проекту! Інвестували тільки ті підприємства, що закріпилися до цього періоду, а це говорить про побоювання власників капіталу йти на наш ринок через високі ризики", - наголосив Москаль.

Він також акцентував на вкрай нерівномірному розподілі виробництва в регіоні: третину всього обсягу реалізованої промислової продукції виготовляють в Ужгородському районі, 21,3%  - в Ужгороді, ще 12,1% - в Мукачеві.

Решта, на жаль, пасуть задніх: на Великоберезнянщину припадає 1%, на Воловеччину – 0,2%, за Міжгірським і Хустським районами відповідно по 0,4 й 0,7 відсотка, за Хустом і Чопом – по 0,6 та 0,4%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: