СБУ вилучила вивезене із "ЗАЛКу" обладнання на 75 мільйонів

Субота, 25 липня 2015, 16:19

Співробітники Служби безпеки України вилучили на Дніпропетровщині частину технологічного обладнання, демонтованого і вивезеного з ПАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат".

Про це йдеться у повідомленні служби.

Як зазначається, під час огляду складських приміщень кількох дніпропетровських підприємств співробітники спецслужби виявили розукомплектоване ліквідне устаткування з ПАТ "ЗАЛК".

На складах бізнес-структур знаходилося 2,5 тисячі тонн елементів обладнання на суму понад 75 мільйонів гривень.

Реклама:

Правоохоронці з’ясували, що вирізання та вивезення з комбінату обладнання відбулися у рамках договору, укладеного від імені ЗАЛКу на підставі доручення громадянина Республіки Кіпр. За наявною інформацію, укладання договору з дніпропетровськими фірмами здійснювалося після отримання розпорядчих документів, надісланих на адресу ПАТ "ЗАЛК" з московського офісу.

Тривають оперативно-слідчі дії для пошуку решти майна комбінату та встановлення й притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до демонтажу та вивезення обладнання ПАТ "ЗАЛК".

Нагадаємо, 10 червня суд повернув у державну власність пакет акцій ПАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" загальною номінальною вартістю більше 105 млн гривень, що становить 68,01% статутного фонду товариства.

Як повідомлялося, пакет акцій ВАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" у розмірі 68,01%, перебував у власності кіпрської компанії "Velbay Holdings Limited", яку пов’язують з російською компанією "РусАл" Олега Дерипаски.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: