За півроку "Енергоатом" заробив 2,3 мільярда

Субота, 25 липня 2015, 15:35

Січень-червень 2015 НАЕК "Енергоатом" закінчила із чистим прибутком 2,261 млрд гривень при збитку за той же період 2014 року 3,053 млрд гривень.

Про це йдеться в повідомленні компанії, пишуть "Українські новини".

"За результатами першого півріччя 2015 року "Енергоатом" майже в 3 рази поліпшив свій фінансовий результат у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Чистий прибуток за січень-червень 2015 становить 2,261 млрд гривень, тоді як за аналогічний період 2014 збитки "Енергоатому" досягали 3,053 млрд гривень", - йдеться в повідомленні компанії.

Собівартість 1 кВт-год електроенергії, виробленої атомними станціями, зменшилася в порівнянні з минулим роком на 1,04%.

Реклама:

Крім цього, на 6% скоротилися адміністративні витрати компанії.

"Через зростання дебіторської заборгованості "Енергоринку" перед компанією за відпущену електроенергію у "Енергоатома" виник дефіцит оборотних коштів, що змусило підприємство залучити кредитні ресурси. Це призвело до збільшення фінансових витрат "Енергоатому" в порівнянні з минулим роком на 50,3% і спровокувало зростання кредиторської заборгованості перед банками на 45,8%", - зазначає компанія.

При цьому дебіторська заборгованість "Енергоринок" за цей період виросла на 53,1% і становила станом на 30 червня поточного року 10,083 млрд гривень.

"Головними факторами, що впливають на фінансовий результат компанії, залишаються втрати на курсових різницях, витрати на придбанні валюти і фінансові витрати по сплаті відсотків за кредитами та інших запозичень, до яких " Енергоатом" призводять неплатежі "Енергоринку", - йдеться в повідомленні прес-служби НАЕК.

Чистий дохід НАЕК "Енергоатом" від реалізації продукції в 1 півріччі 2015 року становить 15,587 млрд гривень, що на 48,5% більше порівняно з відповідним періодом минулого року.

"Енергоатом" експлуатує Запорізьку, Рівненську, Хмельницьку і Південно-Українську АЕС, а також об'єднує Ташлицьку ГАЕС і Олександрівську ГЕС (останні три - Миколаївська область)

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!