Білорусь та Україна відкривають нові торгово-економічні перспективи - Зубко

Субота, 25 липня 2015, 10:29

Україна та Білорусь відкривають нову сторінку торгово-економічного та регіонального партнерства.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

"Всі питання, які обговорювались під час засідань робочих груп, і все що відображено у протоколі, дасть нам можливість побачити нові аспекти взаємовідносин і у транспортній інфраструктурі. Перспективними напрямками нашої співпраці є промисловий комплекс, локалізації виробництва білоруського машинобудування на українській території та створення спільних підприємств у Білорусі", - підкреслив Зубко.

За словами Зубка, одна із програм реформування України - це регіональний розвиток.

Реклама:
 

"Тому ми не випадково обрали місце проведення нашої комісії у Чернігові. Дуже важливо, щоб регіони могли контактувати напряму і налагоджувати співпрацю між собою напряму без посередників", - зазначив він.

Урядовець також, заявив, що Україна сьогодні зробила безпрецедентні кроки у напрямку лібералізації портових зборів,  спрощенню всіх процедур.

"Ми розраховуємо на вихід білоруських вантажопотоків до українських портів", - наголосив Зубко.

Серед інших напрямків співпраці - ряд технічних питань двосторонніх відносин в частині енергетичного машинобудування, транспортної інфраструктури нафти і газу.

"Дуже важливо, що серед питань нашого засідання нова сторінка взаємовідносин України та Республіки Білорусь з точки зору регіонального розвитку, взаємовідносин між виробничими підприємствами, транспортних потоків і нових торгово-економічних взаємовідносин", – додав віце-прем’єр-міністр України.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!