"Приват" Коломойського заблокував державної нафти на 200 мільйонів

П'ятниця, 24 липня 2015, 16:47

Підконтрольна групі "Приват" Ігоря Коломойського "Укртатнафта" заблокувала у себе 18,293 тис. тонн державної нафти ринковою вартістю близько 200 млн грн.

Про це йдеться в офіційному листі нафтопереробної компанії, пише ZN.UA.

Зокрема "Укртатнафта" стверджує, що за період з 1 квітня по 31 липня основний борг державної "Укртранснафти" (транспортує нафту) за оренду резервуарів на Кременчуцькому НПЗ становить 187,3 млн грн.

Крім цього, переробник вирішив нарахувати неустойку, яку буде вимагати в суді, у розмірі 31,3 млн грн, до якої включив: інфляційне збільшення боргу, пеню і моральний збиток.

Реклама:

Крім того, "Укртатнафта" офіційно поставила до відома державну нафтотранспортну компанію про те, що вона самостійно утримає більше 18 тис.тонн нафти що зберігається на заводі на загальну суму 198,66 млн грн.

Разом з вимогою про виплату боргу, "Укртатнафта" вимагає від "Укртранснафти" повної конфіденційності і вважає грубим порушенням висвітлення фактів у пресі.

Як писала "Економічна правда" ПАТ "Укртатнафта", підконтрольне групі "Приват", вимагає від ПАТ "Укртранснафта" сплатити 93,650 млн гривень за зберігання технологічної нафти.

Як повідомлялося, нове керівництво Кременчуцької філії "Укртатнафти" в результаті інвентаризації технологічної нафти на НПЗ, виявило повну відсутність належної для зберігання нафти сорту Urals та підміну її українською нафтою.

Як відомо, 29 травня СБУ оголосила про розслідування справи щодо зловживань посадових осіб "Укртранснафти" при укладанні угод на зберігання технологічної нафти, витісненої з магістральнихнафтопроводів.

Згідно з повідомленням, у 2014 році керівництво "Укртранснафти" уклало зі структурами Коломойського договори про безоплатне зберігання технічної нафти терміном на рік, однак невдовзі був підписаний додаток до угоди, який скоротив цей термін до 90 днів.

Після цього зберігання нафти стало платним, що завдало державі збитків - на момент заяви СБУ вони оцінювалися в 456 мільйонів 437 тисяч гривень.

Нагадаємо, що "Укртатнафта" - найбільша нафтопереробна компанія України, державна частка Нафтогазу України в статутному капіталі якої становить 43,054% акцій. Іншим найбільшим акціонером Укртатнафти є структури, що входять до групи Приват.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: