"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порошенко закликав пришвидшити податкову реформу

Четвер, 23 липня 2015, 19:24

Президент Петро Порошенко на засіданні Нацради реформ закликав пришвидшити розробку податкової реформи.

Про це повідомляє прес-служба АП.

"Так, нам треба більше надходжень. Але ця річка швидко висохне, якщо ми у відповідності із стратегією економічної лібералізації не використаємо реформу для стимулювання вільного підприємництва та економічного розвитку. Реформа не повинна вилитися у збільшення податкового навантаження на економіку, в збільшення податкового тиску", - наголосив Порошенко.

Але, зазначив президент, єдине, де він точно готовий підтримати збільшення - це в частині оподаткування розкоші, бо Рада провалила цей закон і забула про нього.

Реклама:

"Я як президент хочу нагадати про нього, це - додаткове джерело, це - відновлення справедливості", – заявив Порошенко и закликав повернутися до обговорення цього питання.

Глава держави привернув увагу до планів Мінекономіки скоротити оподаткування фонду заробітної плати.

"Це - найскладніша проблема, яка у нас залишилася невирішеною після останніх змін до Податкового кодексу. Сьогодні на наш розгляд буде запропоновано ідею об’єднання ПДФО, єдиного соціального внеску та військового збору в єдиний Податок на заробітну плату", - повідомив Глава держави.

Президент заявив, що не підпише податкову реформу, якщо вона не передбачатиме збереження єдиного податку для малого та середнього бізнесу.

"Ми чітко маємо розуміти, що це - збереження робочих місць, значного надходження до державного бюджету це не дасть, а просто виштовхне значну частину бізнесу, який ще жевріє, в тінь. Дискусію по ставках вважаю допустимою, але головне в цій системі – її простота в адмініструванні, і ця перевага має бути збережена для всіх груп", – сказав Президент, нагадавши знов про стабільність і передбачуваність.

Глава держави висловив занепокоєння темпами підготовки до податкової реформи й її синхронізації з бюджетним процесом.

"Зміни сьогодні на вчора неприпустимі, і сьогодні – це крайній термін, коли ми маємо це обговорити, презентувати, розробити і зареєструвати у Верховній Раді", – наголосив Петро Порошенко.

"Чи є потреба і цього разу ставити бізнес догори дригом? Чи ми все ж таки зафіксуємо в новому Податковому кодексі перехідні положення, поетапне впровадження нововведень, що дасть можливість бізнесу і громадянам плануватися і готуватися до їхньої імплементації", – сказав Президент, закликавши пришвидшити обговорення податкової реформи.

У свою чергу заступник Глави адміністрації Дмитро Шимків повідомив, що податкова реформа буде єдиним питанням яке розглядатиметься на наступному засіданні Ради реформ.

Водночас, за його словами, Яценюк пропонує розглянути питання бюджету на 2016 рік, зокрема, його скорочення.

 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!