"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Голова ФДМУ сумнівається в приватизації "Центренерго" цього року

Четвер, 23 липня 2015, 13:51

Голова Фонду державного майна України (ФДМУ) Ігор Білоус висловив сумнів у тому, що приватизація однієї з найбільших енергогенеруючих компаній "Центренерго" може відбутися в 2015 році.

Про це він заявив у ході круглого столу з питань ринку оцінки майна, пише "УНІАН".

"Питання не в тому, щоб продати його ("Центренерго") саме цього року бігом і швидко. Питання в тому, щоб продати його правильно", - сказав він.

Також Білоус повідомив, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості ще не передало акції "Центренерго" до Фонду держмайна.

Реклама:

При цьому він зазначив, що ФДМУ займається пошуком потенційних покупців на даний актив. "Не важливо, є акції чи ні, ми проводимо наради з потенційними інвесторами. У мене були зустрічі з ними в Америці, будуть зустрічі в Європі", - сказав голова Фонду.

Як повідомлялося, Фонд держмайна звернувся до Міністерства з проханням до 22 липня передати йому пакети акцій "Центренерго".

Міністерство енергетики та вугільної промисловості в свою чергу виступає проти передачі Фонду держмайна 78% держпакета акцій "Центренерго" для підготовки до приватизаційного конкурсу без реального покупця.

За словами міністра Володимира Демчишина, втрата контролю над "Центренерго" може призвести до зміни топ-менеджменту й порушити підготовку до опалювального сезону. Він зазначив, що в разі появи реального покупця передача держпакета акцій "Центренерго" Фонду держмайна відбудеться швидко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!