"МАКО" Януковича з погрозами вимагає повернути їй гроші

Четвер, 23 липня 2015, 12:15

Компанія ТОВ "МАКО-Трейдінг", що належить синові екс-президента Януковича - Олександру Януковичу заявляє, що блокування 110 мільйонів гривень, суперечить закону.

Про це йдеться в коментарі прес-служба Групи МАКО у відповідь блокування спецслужбою в Держказначействі 110 млн гривень, що призначалися ТОВ "МАКО - Трейдинг".

"Ці дії СБУ суперечать закону, оскільки перерахування вказаної суми здійснювалося за результатами прозорої угоди і за рішенням суду, який не змогли оскаржити ні наші партнери, ні правоохоронні органи. Хочемо нагадати, що ці кошти - оплата нашими контрагентами за поставлену нами сировину в рамках виконання сторонами абсолютно законної угоди ", - стверджують у компанії Януковича-молодшого.

"ТОВ "МАКО-Трейдінг" ніколи не здійснювало спірних фінансових операцій, тому дані дії ми розцінюємо виключно як продовження тиску на бізнес акціонера компанії Олександра Януковича", - зазначили в компанії.

Реклама:

"Що стосується заяви українських правоохоронців, пов'язаної з нібито "ухилянням Олександром Януковичем від сплати податків і розтраті коштів" змушені повторити, що ці звинувачення абсолютно бездоказові", - сказано в повідомленні.

"Будучи власником 19% акцій ЗАТ" Артемівськ Вайнері", Олександр Янукович ніяк не міг впливати на компанію. І, тим самим, мати можливість здійснювати незаконні дії, які йому приписують. Також нагадаємо, що і акціонер і Група МАКО в 2013 році сумарно заплатили понад 300 млн. грн. податків. Сума ж передбачуваних слідчими "порушень" непорівнянна з виконаними акціонером групи МАКО Олександра Януковича зобов'язаннями перед бюджетом України".

"Група МАКО вважає злочином використання правоохоронних органів із метою зведення політичних рахунків і буде захищати свої інтереси в судовому порядку. Рано чи пізно за дані голослівні звинувачення доведеться відповідати конкретним виконавцям злочинних наказів", - заявили в компанії сина Януковича.

Раніше СБУ заблокувала в Держказначействі 110 млн. гривень, що призначалися ТОВ "МАКО - Трейдинг".

Встановлено, що за рішенням суду гроші були списані Державною виконавчою службою з рахунків ВАТ "Арселор Міттал Кривий Ріг" на користь структури Олександра Януковича, яка звернулася з позовом про стягнення боргу.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: