У Фірташа обурилися на Яценюка за дискримінацію українського бізнесу

Середа, 22 липня 2015, 19:04

Федерація роботодавців України закликає уряд припинити дискримінацію національних інвесторів під час приватизації стратегічних об'єктів, яка зараз починається.

Про це йдеться у повідомленні федерації.

Як зазначається, у своєму останньому 10-хвилинному рекламному ролику прем'єр-міністр Арсеній Яценюк фактично заявив, що найбільші українські підприємства будуть позбавлені можливості взяти участь у приватизації стратегічних об'єктів.

"Ми хочемо, щоб у ній (приватизації) брали участь виключно якісні іноземні інвестори", - так звучить дослівно його висловлювання.

Реклама:

Така заява красномовно свідчить про те, що прем'єр-міністр, не особливо соромлячись, робить спроби створити особливі пільгові умови приватизації для окремих іноземних інвесторів, зазначили у федерації.

Більше того, таке обмеження з неминучістю призведе до зниження ціни об'єктів і, відповідно, суми, яку могла б отримати Україна від продажу державних активів. Складно припустити, щоб прем'єр-міністр країни не розумів наслідків подібних заяв і рішень.

"Вважаємо таке зневажливе і неповажне ставлення прем'єр-міністра до українського бізнесу неприпустимим. Стаття 2 закону "Про приватизацію" говорить про пріоритет громадян України у приватизації і про принцип "забезпечення конкурентності продажів" під час приватизації. Віддавши пріоритет іноземним компаніям, Уряд порушить закон. Крім того, Закон "Про інвестиційну діяльність" дає рівні права всім учасникам інвестпроцесу", - зазначили у Фірташа.

ФРУ наполягає виключно на прозорій та чесній приватизації з допуском до конкурсів всіх бажаючих інвесторів незалежно від національної ознаки.

Допуск до приватизації одних інвесторів і умисне "відсікання" від приватизації вітчизняного бізнесу під виглядом запровадження "кращих корпоративних практик" насправді шкодить національним інтересам та завдає прямих збитків державі.

Крім того, поява додаткових умов, різні штучні обмеження під час приватизації призводять до виникнення передумов до корупції, коли спеціальні вимоги виписуються виключно під того чи іншого замовника.

"Ми вимагаємо від прем'єр-міністра припинити антиукраїнську політику, забути про будь-які особисті бізнесові інтереси і діяти виключно в рамках законодавства, в інтересах України та її громадян", - підсумували в ФРУ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!