Roshen Порошенка виграла суд у російських податківців

Середа, 22 липня 2015, 14:58

Арбітражний суд Липецької області прийняв сторону кондитерської фабрики Roshen, що належить Петру Порошенку, в суперечці з Федеральною податковою службою Росії.

Про це пише РБК.

Суд визнав незаконним рішення міжрайонної податкової інспекції ФПС по найбільших платниках податків в Липецькій області, яка донарахувала липецкой фабриці більше 35 млн руб ПДВ, пені та штрафів.

Також ще одним рішенням податківцям відмовлено в застосуванні податкового відрахування по ПДВ за четвертий квартал 2014 року і повернення 25,9 млн руб.

Реклама:

Мотиваційна частина рішення поки не опублікована.

За законом рішення Арбітражу набуде чинності через місяць, проте податкова інспекція має право подати до цього терміну апеляцію.

Відносно липецької фабрики Roshen у квітні цього року було порушено кримінальну справу за ч.4 ст.159 (шахрайство в особливо великому розмірі).

На думку слідчих, при будівництві кондитерської фабрики в Липецькій області шахрайським чином було викрадено 180 млн руб. бюджетних коштів.

За даними слідства, в 2012-2013 роках представники липецкой кондитерської фабрики "Рошен" та ТОВ "Науково-виробнича фірма "Металлімпресс" направили в міжрегіональну інспекцію ФПС Росії по Липецької області підроблені документи про нібито виконані в 2012 році роботи з будівництва кондитерської фабрики на загальну суму більше 1 млрд руб.

"При цьому вартість робіт, виконаних субпідрядними організаціями, залученими ТОВ НВФ "Металлімпресс", була явно завищена, а частина організацій взагалі не здійснювала ніякої фінансово-господарської діяльності", - пояснював позицію слідства представник Слідчого комітету Володимир Маркін.

Засновником компанії Roshen є президент України Петро Порошенко. Липецьку кондитерську фабрику він придбав в 2001 році. Пізніше з'явився й другий виробничий майданчик в селі Сенцово Липецького району.

Як відомо, 29 липня 2013 Росспоживнагляд заборонив ввезення до Росії кондитерських виробів компанії Roshen.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: