Комітет затвердив фінплан "Укрзалізниці"

Вівторок, 21 липня 2015, 20:34

Фінансовий план "Укрзалізниці" було прийнято на засіданні урядового комітету під головуванням віце-прем'єр-міністра України Валерія Вощевського.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби віце-прем'єр-міністра.

За результатами засідання урядового комітету з питань розвитку інфраструктури та екологічної політики схвалено проект розпорядження Кабміну "Про затвердження фінансового плану залізниць України на 2015 рік" та направлений на розгляд Кабміну.

Прийняття цього розпорядження сприятиме стабілізації фінансового стану "Укрзалізниці", йдеться у повідомленні.

Реклама:

За словами Вощевського, залізнична галузь сильно постраждала у зв'язку з анексією АР Крим та через бойових дій на Сході України.

Так, в результаті незаконної анексії Росією півострова Україна втратила активи залізничної галузі на суму близько 2 млрд грн. Разом з цим в результаті бойових дій зруйновано майже 1,8 тисяч об'єктів інфраструктури.

За словами представників "Укрзалізниці", через падіння обсягів вантажних перевезень підприємство втратило понад 5 млрд грн доходів. Збитки залізниць України від пасажирських перевезень становили 3 млрд грн.

Фінансовий план "Укрзалізниці" передбачає отримання додаткових доходів від вантажних перевезень у розмірі більше 7,4 млрд грн, від пасажирських - 251 млн грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!