Геологи дали "Укрнафті" Коломойського час до серпня для погашення боргу

Вівторок, 21 липня 2015, 20:15

Державна служба геології та надр встановила для найбільшої нафтовидобувної компанії "Укрнафта" термін погашення податкового боргу з платежів за користування надрами за 2014-2015 роки до кінця липня.

Про це йдеться в листі голови Фіскальної служби Романа Насірова до міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, пишуть "Українські новини".

"Державна служба геології та надр поінформувала "Укрнафту" про встановлення з 1 липня 2015 року 30-денного терміну усунення порушень особливих умов спеціальних дозволів в частині погашення податкового боргу з платежів за користування надрами за 2014-2015 роки", - йдеться в листі.

Цим же листом ДФС просила включити питання погашення цієї заборгованості до порядку денного на зборах акціонерів 22 липня.

Реклама:

Як відомо, заборгованість "Укрнафта" за рентними платежами за користування надрами станом на 20 липня становить 6,07 млрд гривень.

50%+1 акція "Укрнафти" належить НАК "Нафтогаз України", близько 42% акцій належить компаніям, афільованим з групою "Приват", яка здійснює оперативний контроль над підприємством.

Як відомо, раніше співвласник "Укрнафти" Ігор Коломойський в коментарі "УП" заявив, що, якщо компанія зазнала, за словами Саакашвілі, збитків, то вона не повинна сплачувати дивіденди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!