"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Американська IBM припинила співпрацю з найбільшою IT-компанією РФ

Вівторок, 21 липня 2015, 08:59

Американська IBM розірвала стосунки з однією з найбільших російських IT-компаній "Ланіт", з якою співпрацювала більше 20 років.

Про це пише російська газета "Комерсант".

З минулого тижня "Ланіт" позбавлений можливості закуповувати і постачати обладнання та програмне забезпечення (ПЗ) IBM: американська корпорація в односторонньому порядку розірвала партнерські угоди, розповів президент "Ланіт" Георгій Генс.

За його словами, згідно із  умовами договорів IBM мала право розірвати його з повідомленням за три місяці, чим і скористалася.

Реклама:

16 квітня віце-президент IBM Чад Різ направив виконавчому директору ЗАТ "Ланіт" Володимиру Грібову лист, в якому йдеться про закінчення дії угод між "Ланіт" і IBM через три місяці.

З 16 липня "Ланит" позбувся статусів "системний інтегратор" і "постачальник рішень" IBM, також припинили дію основне партнерську угоду IBM PartnerWorld і авторизація "Ланит" в якості партнера з надання гарантійних послуг IBM, йдеться в листі.

Причини розірвання угод там не вказані.

"Мінливі потреби замовників вимагають від нас адаптації до нових умов, що природним чином тягне зміну існуючих відносин з нашими партнерами", - пояснила ситуацію представник IBM Ольга Проскурякова.

Вона підкреслила, що відкликання партнерського статусу "Ланіт" не завадить виконанню діючих контрактів на надання послуг техпідтримки.

За словами Генса, протягом останніх трьох місяців IBM ігнорувала прохання "Ланіт" пояснити свої дії і тільки на зустрічі з представником корпорації в Празі йому заявили, що розрив викликаний скороченням партнерської мережі.

У IBM в Росії 1733 компанії-партнера, в тому числі "Ай-Теко", IBS, "Астерос" і "Техносерв". Представники цих чотирьох компаній кажуть, що не отримували від IBM подібних повідомлень.

"Ланіт" співпрацювала з IBM з 1994 року. За словами Грибова, обсяг поставок "Ланит" устаткування і ПО IBM становив кілька десятків мільйонів доларів на рік.

За останні півтора року це вже другий випадок, коли IBM розриває контракт з російським партнером.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: