"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мексиканський песо впав до рекордного мінімуму

Понеділок, 20 липня 2015, 19:37

Мексиканський песо впав до найнижчої позначки з 1993 року, коли в країні була проведена деномінація, слідом за цінами на сировину.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Інвестори очікують, що майбутнє підвищення процентної ставки Федеральної резервної системи (ФРС) США знизить привабливість активів emerging markets.

До 18:20 за московським часом песо подешевшав на 0,3%, до 15,9834 песо за долар, раніше його курс опускався до рекордного мінімуму в 16,0041 песо за долар.

Реклама:

У травні ЦБ Мексики пообіцяв продавати близько 52 млн доларів на добу принаймні до 29 вересня включно, щоб підтримати нацвалюту.

Багато інвесторів розраховували, що мексиканські активи будуть зміцнюватися на тлі відновлення американської економіки, проте цього не сталося.

Падіння цін на нафту завадило планам Мексики щодо відмови від нафтової держмонополії. Макроекономічні показники не виправдали очікувань. А втеча наркобарона Хоакіна Гусмана ("Ель Чапо") з в'язниці ще більше підірвала  довіру до влади країни, відзначає Bloomberg.

У 1993 році в Мексиці була проведена деномінація, в ході якої грошові знаки обмінювались на нові з розрахунку 1 до 1000.

Одночасно були введені в обіг монети і банкноти нового зразка, а національна валюта змінила назву на "новий песо" (nuevo peso). Слово "nuevo" зникло з написів на банкнотах і монетах з 1996 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: