У "Нафтогазі" кажуть, що грузинський газ прийде в Україну не раніше 2017 року

Понеділок, 20 липня 2015, 19:11

Американська компанія Frontera Resources Corporation зможе постачати грузинський газ в Україну через 2-3 роки.

Про це заявив директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко, повідомляє "Укрінформ".

"Ми на початку дуже важливого і довгого шляху. Пройде принаймні два-три роки, перш ніж ми зможемо детально говорити про конкретні поставки газу Україні, і це ті терміни, які ми обговорювали з Frontera - 2017 рік", - сказав Вітренко.

За його словами, перш ніж обговорювати конкретні поставки, Frontera повинна здійснити економічний аналіз видобутку, експорту, продажу газу, потім провести розвідувальне буріння, і тільки після цього видобуті обсяги газу із високим ступенем імовірності можна буде поставити на український ринок. Цей процес займе орієнтовно 2-3 роки.

Реклама:

Нагадаємо, Нафтогаз раніше повідомляв, що підписав з компанією Frontera меморандум про взаєморозуміння, який передбачає співробітництво у сфері імпорту зрідженого природного газу потужностями американської компанії в Грузії.

За оцінками Frontera, перспективні запаси природного газу у Грузії складають близько 300 млрд кубометрів по 266 основних родовищах.

Також повідомлялося, що Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк не виключив можливості побудови в Україні терміналу для приймання зрідженого грузинського природного газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!