У Насірова просять розібратися з боргами "Укрнафти" на зборах акціонерів

Понеділок, 20 липня 2015, 11:42

Держфіскальна служба просить Міненерговугілля включити до порядку денного на зборах акціонерів "Укрнафти", питання про погашення боргу компанії, зокрема по рентних платежах за користування надрами, який був накопичений за 2014-2015 роки.

Про це йдеться в листі голови Фіскальної служби Романа Насірова до міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, текст якого мають "Українські Новини".

"Оскільки розмір податкового боргу з платежів за користування надрами за 2014-2015 роки майже в 3 рази перевищує суму дивідендів, питання сплати яких включено до порядку денного, ДФС просить включити до порядку денного зборів питання організації заходів з погашення податкового боргу компанії", - йдеться в листі.

Сам лист датовано 15 липня, при цьому 17 липня відбулося зібрання наглядової ради "Укрнафти", на якому дане питання (про включення до порядку денного на зборах акціонерів 22 липня) не піднімалося.

Реклама:

Як повідомлялося, в червні "Укрнафта" пропонувала ДФС врахувати погашення заборгованості за податковими зобов'язаннями компанії за рахунок продажу певного обсягу природного газу, який за рішенням суду належить "Укрнафті" і знаходиться в підземних сховищах компанії "Укртрансгаз".

Нагадаємо, 50% + 1 акцією "Укрнафти", що є відкритим акціонерним товариством, належить Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України", близько 42% акцій належить компаніям, афільованим з Приватбанком Коломойського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: