"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Енергоатом" просить 4,2 мільярда на трансформаторне обладнання

Понеділок, 20 липня 2015, 10:55

НАЕК "Енергоатом" пропонує НКРЕКУ закласти в її інвестиційні програми на 2015-2017 роки 4,167 млрд грн (з ПДВ) для заміни та модернізації трансформаторного устаткування.

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в уряді.

"Ці пропозиції викладені в доповненні до інвестпрограми "Енергоатому" на 2015 рік і вже узгоджені Міненерговугілля. Зараз додаток до інвестпрограми знаходиться на розгляді НКРЕКУ. Регулятор планував затвердити додаток в ході засідання минулого тижня, але з якихось причин питання було відкладено", - сказав він.

За даними співрозмовника, в пояснювальній записці до доповнення інвестпрограми "Енергоатому" на 2015 рік зазначено, що в поточному році компанія направить на заміну трансформаторного обладнання 1,995 млрд грн, в 2016 році - 1,417 млрд грн і в 2017 році - 754,5 млн грн.

Реклама:

"Заплановані на 2015 рік кошти "Енергоатом" передбачає направити на розробку проектно-кошторисної документації, а також на сплату авансів виробникам трансформаторного обладнання", - резюмував він.

Як повідомлялося, минулого тижня НКРЕКУ збільшила інвестиційну програму НЕК "Укренерго" на 2,179 млрд грн. Це збільшення передбачає, зокрема закупівлю 36 одиниць трансформаторного обладнання.

Єдиним виробником потужного трансформаторного обладнання в Україні є "Запорізький трансформаторний завод" (ЗТР), підконтрольний бізнесменові Костянтину Григоришину.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: