"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту знижуються після скорочення експорту з Саудівської Аравії

Понеділок, 20 липня 2015, 10:16

Ціни на нафту знижуються після виходу звіту про скорочення експорту з Саудівської Аравії.

Про це пише Рейтер.

До 8.50 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,14 до 56,96 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,17 до 50,72 долара.

Минулого тижня обидва еталони подешевшали приблизно на 3 відсотки; з початку липня ціна Brent знизилася більш ніж на 10 відсотків, а WTI - більш ніж на 14 відсотків.

Реклама:

Саудівська Аравія в травні знизила експорт нафти до мінімального з грудня рівня 6,935 мільйона барелів на добу в порівнянні з 7,737 мільйона у квітні.

При цьому видобуток в країні піднявся до рекордного об'єму вище 10 мільйонів барелів на добу, але все більше нафти споживають місцеві переробники.

Число діючих бурових установок в США минулого тижня знизилося на сім, але найбільша нафтосервісна компанія Schlumberger NV очікує підвищення попиту на свої послуги в Північній Америці в найближчі квартали.

На думку банку Goldman Sachs, виходячи з нинішньої бурової активності, видобуток нафти в США в 2016 році зросте трохи більше ніж на 100.000 барелів на добу.

Якщо ціна WTI підніметься до 60 долара за барель, "американські виробники підвищать активність, так як їх рентабельність підвищилася після майже 30-відсоткового зниження собівартості і вони пристосувалися до економічних реалій", йдеться у звіті Goldman Sachs.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!