В Росії впевнені, що імпортозалежність Європи від російського газу зростатиме

Понеділок, 20 липня 2015, 09:45

Імпортозалежність Європи від російського газу в майбутньому буде тільки зростати.

Про це заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак в інтерв'ю "Російській газеті", пише ТАСС.

"У тих розрахунках, які роблять експерти, ми все одно бачимо, що споживання газу в Європі зростатиме, оскільки відбувається пожвавлення економіки. За нашими розрахунками, близько 100 млрд кубометрів палива буде додатково споживатися Європою. А її імпортозалежність від газу зростатиме у зв'язку з тим, що власний видобуток на родовищах знижується", - сказав він, відповідаючи на питання про експорт російського газу в Європу.

Міністр додав, що це одна з причин, чому зараз знову виникло питання про будівництво третьої і четвертої ниток газопроводу обсягом 55 млрд кубометрів по "Північному потоку".

Реклама:

Росія "завжди розглядала Європу як свого стратегічного партнера", в тому числі, в енергетичній сфері, заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак в опублікованому 2 липня інтерв'ю німецькій газеті Handelsblatt.

 натисніть для збільшення

"Росія завжди була для Європи надійним постачальником енергоресурсів", - зазначив він.

"Зараз ми маємо намір розширити цю співпрацю за рахунок нових газопроводів", - сказав Новак, маючи на увазі плани будівництва ще двох гілок "Північного потоку" ("Північний потік-2").

Раніше повідомлялося, що "Газпром" може збільшити прямі поставки газу в Європу через Балтику в два рази, побудувавши дві нові гілки потужністю 55 млрд кубометрів на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: