У Росії почнуть випускати легальні самогон і віскі

Понеділок, 20 липня 2015, 09:18

З 1 липня в Росії можна легально виробляти зернові дистиляти: віскі і самогон.

Про це пише РБК.

Як повідомляється, російські компанії, які раніше не випускали ці напої або робили їх за кордоном, зараз домовляються про початок виробництва в РФ.

"З 1 липня в Росії набув чинності ГОСТ 55799-2013 "Дистиллят зерновий. Технічні умови", що легалізував виробництво будь-яких дистильованих напоїв із зерна - будь-то винайдений в Британії віскі або традиційний російський самогон. Хоча віскі і самогон широко поширені на російському ринку, досі не існувало державного стандарту для їх легального виробництва в Росії", - йдеться в повідомленні.

Реклама:
 

Як пише видання, тому віскі у нас майже повністю імпортний (існує тільки один приклад виробництва віскі в Росії, дозвіл було отримано ще до створення Росалкогольрегулювання), а самогон - кустарний або імпортний (є приклади промислового виробництва російськими компаніями за кордоном).

 

Як повідомляється, до цих пір в Росії існували лише ГОСТи на виробництво дистилятів з винограду - коньяків і бренді.

Державних стандартів на виробництво зернових дистилятів не існувало.

Звичайно, на нелегальному ринку було багато кустарного самогону: за оцінкою директора галузевого агентства ЦІФРРА Вадима Дробиза, річний оборот кустарного самогону в Росії становить близько 150-170 млн л. Для порівняння: легальне виробництво горілки в Росії в 2014 році становило 666 млн л.

Російські підприємці почали проявляти інтерес до промислового виробництва самогону з початку 2000 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: