ГПУ взялася за політ керівництва "Ощадбанку" на фінал Ліги Европи

Четвер, 2 липня 2015, 16:23

Генеральна прокуратура України внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення скоєне службовими особами ПАТ "Державний ощадний банк".

Про це йдеться у повідомленні ГПУ.

"Зокрема, встановлено, що вказані особи, зловживаючи службовим становищем, діючи умисно, з особистих корисливих мотивів, використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби одержали від юридичних осіб приватного права дохід у вигляді оплати послуг авіа перельотів Київ-Варшава-Київ на загальну суму 459 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, діяння посадовців "Ощадбанку" кваліфіковано за частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Реклама:

"Відповідно до статті 216 Кримінального процесуального кодексу України, досудове розслідування цих злочинів здійснюється слідчими органів внутрішніх справ України", - повідомляє прес-служба.

В свою чергу у прес-службі "Ощадбанку" заявили про готовність надати всі необхідні документи та сприяти максимально оперативному проведенню досудового розслідування.

"Отримавши інформацію з офіційного сайту ГПУ щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, повідомляємо про свою готовність надати всі необхідні документи та сприяти максимально оперативному проведенню досудового розслідування", - повідомили у "Ощадбанку".

У прес-службі зазначили, що всі документи додатково будуть надані також Центру протидії корупції для проведення власного незалежного розслідування.

"Вважаємо всі попередні висновки та персональні суб’єктивні заяви безпідставними та такими, що штучно завдають шкоду діловій репутації державного банку", - йдеться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!