Рада відправила законопроект про Рахункову палату на повторне друге читання

Четвер, 2 липня 2015, 12:35

Верховна Рада направила президентський законопроект про Рахункову палату на повторне друге читання.

"За" направлення на повторне друге читання законопроекту №2072, автором якого є президент Петро Поршенко, проголосувало 248 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, оновлення існуючого законодавства про Рахункову палату та розширення її повноважень передбачено меморандумом про надання фінансової допомоги між Україною та ЄС, а також умовами другої позики на політику розвитку зі Світовим банком.

"Законопроектом пропонується запровадити здійснення аудиту Рахункової палати, зокрема аудит щодо витрачання Рахунковою палатою бюджетних коштів здійснюватиметься не рідше, ніж один раз на три роки, аудиторською фірмою, яка має досвід у проведенні аудиту за міжнародними стандартами аудиту та визначається Верховною Радою. Також за рішенням ВР може здійснюватися державний фінаудит Рахункової палати органом державного фінансового контролю", - йдеться у пояснювальній записці.

Реклама:

Також, законопроектом пропонується встановити граничну чисельність апарату Рахункової палати. Запропонована гранична чисельність працівників Рахункової палати складає 401 працівник, з них 386 працівників - гранична чисельність апарату Рахункової палати.

Нагадаємо, раніше, Порошенко підписав закон, яким Рахунковій палаті надані повноваження з контролю за надходженням коштів до державного бюджету.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: