"Укрзалізниця" знову скупилася у Ахметова на півмільярда

Четвер, 2 липня 2015, 10:34

ДП "Укрзалізничпостач" за результатами тендеру уклало угоди з ТОВ "Метінвест-СМЦ" на постачання колійних елементів на загальну суму 445,59 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" повідомляється у "Віснику державних закупівель".

Замовлено постачання 14,42 тис тонн рейок Р-65 двох типів, а також підкладки роздільного скріплення 1КБ-65 (1 365 тонн) і накладки рейкові двоголові для залізниць широкої колії 1Р65 (325 тонн). Разом з тим ціни на окремі товари станом на публікацію результатів тендеру у "ВДЗ" не оприлюднені.

Компанія "Метінвест-СМЦ" входить в холдинг "Метінвест" Рината Ахметова й Вадима Новінського.

Реклама:

Єдиним конкурентом "Метінвесту-СМЦ" було дніпропетровське ТОВ "Металобази Комекс Сервіс". Фірма заснована у квітні минулого року, власницею є Олена Чепурна з Новомосковська Дніпропетровської обл. Компанія має 1 500 грн. статутного капіталу й тендерів поки не вигравала.

Натомість відомо про підряди на суму 51,04 млн грн., отриманих фірмою з аналогічною назвою - ТОВ "Металобази Комекс". На тендерах "Металобази Комекс Сервіс" вказує контактним номер, який раніше був зареєстрований на "Металобази Комекс".

Нагадаємо, у квітні "Укрзалізничпостач" замовив "Метінвесту-СМЦ" пружинних клем для колій майже на 14 млн грн. Тоді на тендер подавало заявку компанія "Укрзалізничбуд", яка пропонувала товар за 12 млн грн. Однак цю заявку відхилили через нібито прострочену банківську гарантію.

Як повідомила телепрограма "Наші Гроші", "Укрзалізничпостач" спочатку призначив торги на 23 квітня, але напередодні переніс розкриття пропозицій на тиждень. При цьому учасникам тендеру було розіслано повідомлення про те, що заявочні документи не потрібно переоформлювати.

Відтак "Укрзалізничбуд" не став продовжувати гарантію. Однак саме це і стало причиною відхилення заявки фірми, яка була на 2 млн грн дешевше від Ахметова.

Також журналісти вияснили, що причиною перенесення дати торгів з 23 на 30 квітня стала зміна терміну оплати за поставлену продукцію з типових чотирьох місяців до над швидких п’яти днів.

У коментарі "Нашим грошам" керівник "Укрзалізничпостачу" Євген Хорощак визнав, що зазвичай так швидко платять лише компанії Ахметова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!