У Путіна почнуть рахувати середньомісячний дохід громадян

Неділя, 19 липня 2015, 13:16

Голова уряду Росії Дмитро Медведєв підписав постанову, яка передбачає спостереження за показником середньомісячного доходу від трудової діяльності.

Про це пише "Комерсант".

Як повідомляється, підписаною постановою, затверджено план заходів, що передбачає впровадження в федеральне статистичне спостереження показника "середньомісячний дохід від трудової діяльності".

"Росстату доручено спільно з Мінпраці, Мінфіном і Мінекономрозвитку Росії протягом трьох місяців розробити та затвердити методику розрахунку середньомісячної нарахованої заробітної плати найманих працівників в організаціях, у індивідуальних підприємців і фізичних осіб", - йдеться в пояснювальній записці.

Реклама:

Уточнюється, що новий показник вводиться через необхідність "забезпечити впровадження у федеральне статистичне спостереження поряд з показником "середньомісячна заробітна плата по суб'єкту Російської Федерації" показника "середньомісячний дохід від трудової діяльності".

Офіційна статистика про середньомісячний дохід від трудової діяльності буде формуватися Росстатом з щорічною періодичністю за 2015 і щокварталу на основі федеральних статистичних спостережень за діяльністю юридичних осіб, а також вибіркових обстежень населення з проблем зайнятості, доходів населення та участі в соціальних програмах, бюджетів домашніх господарств, особистих підсобних господарств населення, які проводяться на основі репрезентативної вибірки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!