ArcelorMittal зацікавився орендою вугільних шахт в Україні - Порошенко

П'ятниця, 17 липня 2015, 17:12

ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" проявляє інтерес до оренди державних вугільних шахт в Україні з метою забезпечення сталеливарного виробництва.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко після переговорів з керівництвом компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зараз під час програми приватизації шахт для того, щоб зробити більш ефективною вугільну галузь, нами будуть розглянуті пропозиції, в тому числі по ArcelorMittal, з приводу того, щоб через прозорий конкурс на вигідних для держави умовах ми могли забезпечити їх оренду ефективним споживачем вугільної продукції", - сказав Порошенко.

За його словами, таким чином, враховуються інтереси держави, тому влада підтримує такі ініціативи.

Реклама:

"Ми також домовилися, що по сировині "Криворіжсталь" буде поступово реалізовувати програму імпортозаміщення", - додав президент.

Раніше представники підприємства відзначали, що через війну на Донбасі АМКР змушений був організувати альтернативні імпортні поставки коксу, вугілля і вапняку.

Кокс завозився переважно з Польщі, вугілля з Казахстану, а частково - з Росії та по морю через Одесу, вапняк - з Польщі, Румунії, Словаччини.

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн при стартовій ціні 10 млрд грн, після чого меткомбінат був перейменований в "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - в "ArcelorMittal Кривий Ріг".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: