Тунель через Керченську протоку оцінили в 100 мільярдів рублів

П'ятниця, 17 липня 2015, 15:06

У Євразійській діловій раді пропонують одночасно з мостом через Керченську протоку побудувати ще й тунель.

Про це повідомив голова Громадської палати Криму Григорій Іоффе, пише "КримМедіа".

"Два транспортних переходи через Керченську протоку - це завжди краще, ніж один. Запропонований проект не є альтернативою мосту, а розглядається як його доповнення", - уточнив Іоффе.
 
За його словами, на базі Громадської палати РК буде створена робоча група. До неї увійдуть експерти та науковці Кримської академії наук, які вивчать питання прокладки тунелю.
 
Глава палати зазначив, що якщо Керченський міст вирішено будувати за бюджетні кошти, то тунель пропонується звести за допомогою інвесторів.
 
У свою чергу голова комітету з фінансових ринків і інтегрованого капіталу Євразійського ділової ради Борис зверюка повідомив, що орієнтовна вартість будівництва тунелю становитиме від 80 млрд до 100 млрд рублів.

За його словами, вже є інвестори, готові фінансувати цей проект.

Реклама:

"Надзвичайно високий інтерес у інвесторів і різних структур", - стверджує зверюка. При цьому він не озвучив назви компаній, готових брати участь у проекті.
 
Він також повідомив, що, крім транспортної функції, тунель буде "забезпечувати життєдіяльність півострова".

"У проекті ми передбачили проводку відводів, технічну воду ми плануємо скидати з Кубані до Криму. Ми плануємо проведення силових кабелів, спроектовані відповідні колектори за завданням Росмереж. Також мова йде про проводку засобів зв'язку", - розповів голова комітету.
 
Крім того, додав він, у проекті передбачено будівництво на території Керченського півострова терміналу, де перероблятимуть сільськогосподарську продукцію, вироблену в Криму, а потім перевозитимуть на материк.

За інформацією Зверюкова, довжина тунелю становитиме 8,1 км. Конструкція буде з'єднуватися з уже існуючою транспортною інфраструктурою Керчі і Краснодарського краю.

Планується, що будівництво займе два роки. За місяць будівельники будуть долати 400-500 метрів під Керченською протокою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!