Компанія Cargill інвестує 100 мільйонів в новий термінал в порту "Південний"

П'ятниця, 17 липня 2015, 12:25

Компанія Cargill, один з найбільших у світі виробників і постачальників продовольчих, сільськогосподарських, промислових, фінансових продуктів і послуг, інвестує 100 млн доларів у будівництво нового терміналу в порту "Південний".

Про це сказав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у Верховній Раді в п'ятницю, підбиваючи підсумки візиту до Вашингтона на інвестконференції.

"Одна з найбільших американських компаній, яка вже має значний досвід роботи в Україні, це компанія Cargill, прийняла рішення про додаткові інвестиції в українську інфраструктуру і будівництво терміналу з перевалкою 4 млн тонн на загальну суму близько 100 млн доларів. Відповідний меморандум був підписаний, і в порту "Південний" буде відбуватися будівництво нового терміналу", - сказав він.

Прем'єр-міністр також повідомив, що в рамках інвестиційної конференції було досягнуто кілька домовленостей.

Реклама:

"Ми сконцентрувалися на співпраці в наступних сферах: енергетика, аграрний сектор, інфраструктура і приватизація", - сказав Яценюк.

Раніше в червні Cargill уже повідомляла про ведення переговорів з українською компанією ТОВ "М.В. Карго" (Одеса) про можливість будівництва глибоководного терміналу в порту "Південний".

За даними Cargill, в останні роки компанія висловлювала зацікавленість у будівництві портового зернового терміналу в Чорному морі, що могло б сприяти довгостроковій стратегії розвитку зернового і олійного бізнесу в Чорноморському регіоні.

Цей порт став би ще одним спільним підприємством компанії Cargill поряд з портами Констанца (Румунія) та Новоросійськ (Росія).

За даними Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб (ЄДР), ТОВ "М.В. Карго" засноване в 2004 року, його засновником є кіпрська компанія "Корнлекс Імпекс Лімітед".

Раніше власниками "М.В. Карго" були Валентина Мушинська, Єгор Гребенников і Андрій Ставніцер (керівник і співвласник групи терміналів "ТІС").

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!