Аваков вимагає 41 мільйон від Харківської ОДА за знесений готель

П'ятниця, 17 липня 2015, 09:43

Господарський суд міста Києва поновив розгляд справи за позовом ТОВ "Готель "Київський", в якому фірма вимагає від Харківської обласної ради виплатити компенсацію в розмірі 40,56 млн грн.

Таке рішення суд прийняв 6 липня, пишуть "Наші гроші".

Як зазначається, справа стосується семиповерхової будівлі споруди 1987 року в самому центрі Харкова по вул. Культурна, 4. Корисна площа готелю на 64 номери становила 5 тис кв м.

"Цю будівлю у 2008 році на аукціоні Харківської облради за 35,5 млн грн викупила фірма ПП "Берн-К", яка була ліквідована і її правонаступником стало ТОВ "Готель "Київський". Обидві фірми близькі до Арсена Авакова, який з 2005 по 2010 роки очолював Харківську обласну державну адміністрацію",- йдеться у повідомленні.

Реклама:

Так, директором готелю була Наталья Переєденко, дружина Андрія Переєденка, тодішнього топ-менеджера компанії "Інвестор". Головою наглядової ради "Інвестору" до переходу на державну службу був сам Аваков. А зараз власниками акцій "Івестору" є його дружина та син.

За часів президента Віктора Януковича Аваков був у бігах через конфлікт з мером Харкова Геннадієм Кернесом і губернатором Михайлом Добкіним. І тоді ж місцева влада домоглась рішення про повернення готелю до комунальної власності.

 

Спочатку суд визнав недійсним договір купівлі-продажу, а в грудні 2012 року ліквідував ТОВ "Готель "Київський". Після чого мерія Кернеса взагалі знесла цю будівлю.

Ще в 2013 році "Готель "Київський" подав до суду, вимагаючи компенсувати йому за втрачений готель 40,06 млн грн. Крім заплачених на аукціоні за готель 35,5 млн грн, фірма вимагала компенсувати їй 5,06 млн грн за проведений нею капітальний ремонт. Але суд припинив провадження у справі через ліквідацію реєстрації фірми.

В грудні 2014 року суд відновив реєстрацію ТОВ "Готель "Київський" за поданням самої фірми. Після цього відроджена фірма домоглася поновлення справи про компенсацію за знесений готель.

 

В прес-службі Харківської міської ради "Нашим грошам" повідомили, що перше засідання за позовом ТОВ "Готель Київський" мало відбутися 14 липня, але у вівторок засідання було перенесено на невизначений термін.

ТОВ "Готель "Київський" нині записано на ПП "Діатрек", бенефіціарами якого є мешканці Кіпру Георгіос Влакоу та Сідера Пенелопі.

Саме на цих кіпріотів записано АТ "ТРК "Право А/ТВК", яке володіє одноіменним харківським телеканалом. Директором фірми з кінця 2014 року є Сергій Бордовський. До цього Бордовський протягом п’яти років був членом правління "Інвестору" Арсена Авакова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: