"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Естонський TransferWise почав працювати в Україні

Четвер, 16 липня 2015, 18:40

Один з найвідоміших естонських стартапів TransferWise, в який інвестували бодее 90 млн доларів Andreessen Horowitz, Макс Левчин і Річард Бренсон, нарешті прийшов в Україну.

Про це пише AIN.UA.

Як повідомляється, сервіс дозволяє здійснювати міжнародні грошові перекази з комісією набагато нижче, ніж у банків, завдяки чому він став моторошно популярний вже в 48 країнах, з якими працює.

На сьогодні в сервісі доступно 26 валют, однак через низку законодавчих проблем TransferWise довгий час не міг підключити гривню.

Реклама:

Сьогодні ж стало відомо, що межвалютной перекази і платежі стали доступні і українцям завдяки партнерству компанії з "ПриватБанком".

Як повідомили в банку, з початку липня 2015 переклади TransferWise в Україні відкриті людям в будь-якій точці.

Щоб отримати переклад, достатньо надати реквізити власної карти. Сума буде зарахована на карту протягом одного робочого банківського дня, хоча найчастіше вона доходить до одержувача протягом 30 хвилин.

 

Одержувач не платить комісії банку при зарахуванні на карту, однак комісія на користь TransferWise становить 3% від суми (при перекладі до 1500 грн комісія складе 45 грн).

В Україні одержувач може зняти гроші в будь-якому з банкоматів "ПриватБанку".

За допомогою TransferWise можна перевести суму в еквіваленті до 1 200 000 фунтів.

На жаль, поки послуга доступна тільки клієнтам "ПриватБанку" і тільки приватним особам. Поки переклади можна здійснювати тільки в Україні, але не в зворотному порядку.

 

Як повідомили в TransferWise, в планах поки тільки промацати ринок, і нових партнерів в Україні компанія поки не шукає.

"Специфіка нашого сервісу в тому, що людина отримує гроші у валюті тієї країни, в якій знаходиться. А українці, навпаки, намагаються знайти шляхи для отримання грошей у валюті. Тому незважаючи на те, що наша комісія дуже мала, а курс перекладу вище, ніж у будь-якого банку, ми все ще досить скромно оцінюємо потенційна кількість користувачів ", - розповіла представник TransferWise.

За словами представника TransferWise, гривню намагалися додати в сервіс ще рік-півтора тому, проте законодавчо це було зробити непросто.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: