Команда Саакашвілі думає про другий аеропорт для Одеси

Четвер, 16 липня 2015, 16:00

Висока ймовірність, що, незалежно від результату судових засідань по Одеському аеропорту, команда Саакашвілі намагатиметься залучити інвесторів для будівництва нового аеропорту на базі одного з існуючих військових аеродромів.

Про це заявив заступник Михайла Саакашвілі Саша Боровик, пише "ЛігаБізнесІфнорм".

"Те, що зараз є в Одесі, - це не міжнародний аеропорт. Ситуація, коли відбуваються всього два міжнародні рейси на день, огидна. Крім того, нам здається, що у Одеського аеропорту є певне лімітування і проблема із злітно-посадковою смугою. Тобто, хто б його не побудував, він великим не зможе бути. Але великий аеропорт місту просто необхідний", - говорить Боровик.

За його словами, один з розглянутих варіантів - створення на базі нового аеропорту авіаційного хаба.

Реклама:

"Незалежно від суду, ми дивимося на чотири різні локації в Одеській області, де можна було б побудувати новий міжнародний аеропорт (Ліманськ, Ізмаїл та інші). Ми днями обговорювали з європейськими фахівцями по аеропортах можливість будівництва хаба, який міг би обслуговувати південний регіон (Херсон, Миколаїв, Одесу, Молдову) і служив би повітряними воротами південного регіону (не тільки для України, але і для Туреччини)", - говорить Боровик.

Джерело в Одеській обладміністрації, знайоме з ситуацією навколо аеропорту, розповів, що Саакашвілі обговорював з бізнесменом Олександром Ярославським питання його участі в реконструкції або будівництва аеропорту (компанія DCH Ярославського оперує Харківським аеропортом).

Як пише видання, деталі зустрічі невідомі. Також проявляють інтерес до аеропортового бізнесу в Україні представники турецького холдингу TAV (Tepe-Akfen-Ventures). Ця компанія добре знайома Саакашвілі.

Під час перебування його президентом Грузії вона отримала в управління аеропорти Тбілісі і Батумі.

Боровик обіцяє, що якщо буде конкурс по залученню інвестора, все буде проходити в рамках чесної конкуренції.

"Швидше за все, в аеропорту будуть приватні гроші. Хто виграє цю конкуренцію, нам все одно. Національність в цьому глобальному світі нас хвилює найменше. Ми хочемо, щоб на виході була висока якість і дешеве обслуговування для споживача", - сказав Боровик.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: