Британія почала розслідування діяльності Deutsche Bank в Росії

Четвер, 16 липня 2015, 12:30

Влада Великобританії проведе розслідування з приводу можливого порушення в Deutsche Bank законодавства щодо боротьби з відмиванням грошей у діяльності банку в Росії.

Про це повідомляє РБК з посиланням на Financial Times.

Розслідування у Великобританії почав Financial Conduct Authority (британський орган фінансового нагляду).

За інформацією видання, причиною інтересу з боку британського регулятора стали "дзеркальні" торгові угоди, які проводилися в Москві і Лондоні.

Реклама:

Про угоди повідомлялося в травні: в Москві була проведена велика позабіржова угода купівлі деривативів, а через кілька секунд вони були продані на позабіржовому ринку в Лондоні. В результаті рублі були переведені в фунти стерлінгів.

FT зазначає, що перевірка Deutsche Bank з боку FCA може перерости в кримінальне розслідування, оскільки ситуація знаходиться під спостереженням прокурорів з Бюро з розслідування випадків серйозного шахрайства.

Раніше на цьому тижні повідомлялося про початок розслідування з боку Департаменту фінансових послуг штату Нью-Йорк з приводу можливого відмивання грошей в Росії.

Наприкінці травня офіційний представник банку Анке Файль повідомила, що Deutsche Bank має інформацію про можливе відмивання грошей через його московський офіс і проводить внутрішнє розслідування за цим фактом.

Московський офіс Deutsche Bank тоді відсторонив від роботи кілька співробітників через розслідування позабіржових угод, що мають ознаки відмивання грошей.

Інтернет-видання Manager Magazin в травні з посиланням на джерела в банку повідомляло, що співробітники московського відділення займалися для російських клієнтів відмиванням значних обсягів грошових коштів сумнівного походження, йшлося про суму, еквівалентну щонайменше сотні мільйонів євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: