"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна та ЄБРР домовилися про розвиток місцевих ринків капіталу

Четвер, 16 липня 2015, 10:02

15 липня 2015 року Національний банк України спільно з Міністерством фінансів та Національною комісією з цінних паперів і фондового ринку та ЄБРР підписали Меморандум про взаєморозуміння стосовно співробітництва в розвитку місцевих ринків капіталу в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку.

Як наголошується, основною метою Меморандуму є посилення співпраці та діалогу між Україною та ЄБРР для розвитку ефективного місцевого ринку капіталу в Україні, що, у свою чергу, сприятиме залученню передусім іноземних інвестицій.

Меморандум передбачає оновлення здійсненої ЄБРР у 2011 році оцінки потреб українського ринку капіталу, сприяння ефективній мобілізації капіталу в економіці України, підтримку розвитку та поліпшення розрахунково-депозитарної інфраструктури, нових інструментів ринків капіталу як альтернативи банківському сектору.

Реклама:

Крім того меморандум передбачає визначення стратегії для сприяння ліквідності і торгівлі інструментами ринків капіталу, у тому числі аналіз емісійних процесів і побудова кривої дохідності та надання подальшої допомоги в розробленні нормативно-правової бази ринку деривативів, а також нарощування потенціалу регулюючих органів, судових органів та учасників ринку.

За словами заступника голови Нацбанку Олега Чурія, цей документ відкриває додаткові можливості для розвитку місцевих ринків капіталу та дозволить отримати підтримку та супровід операцій ЄБРР, методологічну допомогу або технічне співробітництво.

"Національний банк вітає підписання Меморандуму та зусилля ЄБРР, спрямовані на підтримку розвитку ринків капіталу в Україні. Для нас це один із пріоритетів у реформуванні фінсектору країни, що підкріплюється Комплексною програмою розвитку фінансового сектору України до 2020", - підкреслив Чурій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!