Ціни на нафту зростають на тлі даних щодо запасів у США

Четвер, 16 липня 2015, 09:12

Світові ціни на нафту збільшуються в четвер на тлі статистики щодо запасів "чорного золота" в Сполучених Штатах, яка опинилася для виробників сировини краще прогнозів.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:11 вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшувалася на 0,88% - до 57,55 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на WTI піднімалася на 0,99% - до 51,92 долара за барель.

Управління енергетичної інформації Міненерго США в середу повідомило, що комерційні запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 10 липня, скоротилися на 4,3 мільйона барелів - до 461,4 мільйона барелів.

Реклама:

Зниження запасів виявилося більш значним, ніж очікували експерти, які прогнозували скорочення на 1,158 мільйона барелів.

При цьому котирування як і раніше знаходяться нижче червневих значень на тлі перенасичення на ринку приблизно в 2,5 мільйона барелів нафти в день, а також підготовки учасників ринку до повернення іранської нафти на ринок. Так, вартість нафти Brent на 13% нижче пікових значень червня, WTI - на 17%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: